Korizmena akcija 2021.

Draga braćo i sestre,

Korizma nam svake godine daje jedinstvenu priliku da dublje razmišljamo o smislu i vrijednosti svojega kršćanskog života. Tijekom tog vremena poziva nas da uz molitvu i duhovnu obnovu budemo milosrdniji prema drugima, čineći konkretna djela ljubavi i dijeleći svoja dobra s potrebnima. Ulazeći u sveto korizmeno vrijeme i ove godine nastavljamo s našom “korizmenom akcijom” koja se u našoj Nadbiskupiji provodi već više godina.

“Korizmena akcija” znak je djelotvorne ljubavi koja nas podsjeća na važnost prepoznavanja potreba naših bližnjih, kao i brzu pomoć onima koji nas trebaju. Potreseni događajima razornog potresa koji su pogodili stanovnike Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta, pozvani smo kao kršćani na solidarnost i blizinu najpotrebnijima. Ovogodišnja prikupljena sredstva namijenit ćemo za nastradale u potresu na području Sisačke biskupije. Pomoć i suradnja, a osobito bratska ljubav, potiče nas da u ovom teškom trenutku suosjećamo i iskažemo blizinu najpotrebnijima.

Župnike molim neka akciju provode tijekom cijele korizme na način koji najbolje odgovara prilikama u župi koju poslužuju. A sve koji žele sudjelovati, molim, neka svoj prilog dostave u župni ured ili pak uplate na žiro-račun Nadbiskupije s naznakom: „pomoć nastradalima u potresu na području Sisačke biskupije“:

NADBISKUPSKI ORDINARIJAT – ZADAR

IBAN: HR5324070001100041082  Poziv na broj:  02 536

Uz ovu “korizmenu akciju” i ove će godine kao i do sada biti organiziran „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“. Svrha je Tjedna solidarnosti ne samo materijalna pomoć, opstanak Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini, napose u onim dijelovima u kojima su egzistencijalno ugroženi, nego jačanje međusobne povezanosti na duhovnoj i svakoj drugoj razini između Crkve u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Podsjećam kako je milostinja koja se prikupi na 3. korizmenu nedjelju u crkvama diljem Nadbiskupije namijenjena za programe Caritasa u Bosni i Hercegovini i treba je čim prije dostaviti u Ekonomat s naznakom “Kolekta za BiH 2021.”. 

Želim svima plodne korizmene dane uz pozdrav i blagoslov od Gospodina,

Želimir Puljić, nadbiskup

Updated: 17/02/2021 — 10:50
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme