Održano natjecanje iz vjeronauka na Nadbiskupijskoj razini

Na vjeronaučnoj olimpijadi osnovnih škola i natjecanju iz vjeronauka srednjih škola za Zadarsku nadbiskupiju sudjelovalo je 9 osnovnoškolskih i 7 srednjoškolskih ekipa. Tema natjecanja je bila „Misijska djelatnost Crkve“ a održalo se 2. ožujka 2017. s početkom u 10:00 sati u Osnovnoj školi Bartula Kašića u Zadru.

Nakon pjevanja državne himne te prigodnog programa učenika iz škole domaćina, natjecatelje, njihove mentore i sve nazočne goste pozdravila je ravnateljica Škole gospođa Katica Skukan Izrazila je zadovoljstvo što je njezina škola imala čast organizirati natjecanje iz vjeronauka. Prigodnim riječima pozdrava i čestitke učenicima su se još obratili predstojnik Katehetskog ureda mr.sc. don Gašpar Dodić, nadbiskupijski ravnatelj Papinskih misijskih djela don Mladen Kaćan, te zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Članice županijskog povjerenstva za provođenje natjecanja gđa. Marijana Dellavia i Ljiljana Elek, također su pozdravile sve nazočne te učenicima predstavile pravila natjecanja. Natjecanje se odvijalo u tri kruga: pisani test, tombola i Isusov mili-junak.

Završivši pisanje testova i igre “tombole” vjeroučenici su se okrijepili sendvičima i sokovima. U isto vrijeme članovi Povjerenstva ispravljali su testove i zbrajali bodove prvih dvaju dijelova natjecanja.

U trećem krugu “Tko želi biti Isusov mili-junak?“ – sudjelovalo je pet najuspješnijih ekipa. Predstavnici svih pet ekipa istodobno su pisali odgovore na zadana pitanja kojima su mogli osvojiti od jedan, dva tri i boda. Nakon toga je dobivena pobjednička ekipa i konačna ljestvica poretka.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovna škola Braća Ribar Posedarje iz Posedarja s 81,75 bodova pod vodstvom vjeroučiteljice Berte Perice. Na srednjoškolskom natjecanju prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazija Jurja Baraković sa 73,5 pod vodstvom vjeroučitelja Slobodana Šarića

 

 

 

 

 

 

Updated: 26/03/2017 — 11:10
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme