Predstavljanje knjige: Putokazi sreće

Poštovane kolegice i kolege,

čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige “Putokazi sreće” koje će se održati u srijedu 19. listopada 2016. godine u 18 sati u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević u Zadru, Trg svete Stošije 2.

Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. don. Elvis Ražov pročelnik Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru; Elvira Katić, prof. Klasična gimnazija Ivana Pavla II.; Ružica Anušić, dipl. kateheta suradnica Kursilja; prof. dr. sc. Ivan Vajić, glavni urednik, Don Anton Šuljić, prof.

Veselimo se Vašem dolasku!

Riječ je o jedinstvenoj i dragocjenoj knjizi u nas. Ona je plod suradnje čak 26 autora i 77 suradnika, teologa i laika, koji odgovaraju na temeljnu čovjekovu čežnju za srećom. Autori upravo u Kristovim Blaženstvima nalaze temelj za tu sreću.

Knjiga je iznikla iz iskustva vjere i njezinoga poznavanja kao nauka i kao prakse – iznikla je iz života.

Glavni urednik knjige Ivan Vajić u uvodu piše: „Isusova blaženstva put su i putokaz do istinske sreće. Sreća u ovom kontekstu nije lijepo raspoloženje, odnosno prolazna emocija blagostanja, a najmanje grešni užitak. Istinsku sreću nalazimo u duši ispunjenoj ljubavlju, radošću i mirom. Ona nosi dušu koju ispunja Kristov duh.“ Još dok je bila u rukopisu o knjizi su izvrsna mišljenja izrekli brojni autoriteti na području crkvenosti, znanosti i kulture.

Kardinal Josip Bozanić kaže da će ova knjiga „s jedne strane prikupiti dragocjeno blago Crkve u tumačenju blaženstava, a s druge je strane svjedočanstvo vjernika da su Božje riječi istinite i djelotvorne u konkretnom životu čovjeka“.

Kardinal Vinko Puljić tvrdi da se ove retke „čita s posebnim osjećajem proživljavanja traženja sreće“, a predsjednik HBK mons. Želimir Puljić uočava da je knjiga plod uma i srca mnogobrojnih autora i suradnika koji su sigurni putokaz za usvajanje Blaženstava kao  „Isusove ustavne odredbe“.

Fra Bonaventura Duda pak kaže: „Ova čudesna knjiga od prvoga do zadnjega retka pokazat će čitateljima koliko su jake spone božanske ljubavi, milosrđa i milosti s onima koji u Njega vjeruju. Ovo je pravi priručnik za vjernike. S njim se dodiruje sam Bog, koji stalno stvara novoga, preobražena čovjeka.“

Pozivnicu za predstavljanje knjige možete preuzeti klikom ovdje

Updated: 17/10/2016 — 10:35
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme