ODRŽAN STRUČNI SKUP ZA VJEROUČITELJE

“Evanđelje milosrđa u nastavi vjeronauka”

U organizaciji Katehetskog ureda zadarske nadbiskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje – podružnica Split u subotu 23. travnja 2016. godine u nadbiskupskom sjemeništu ‘Zmajević’ u Zadru održan je stručni skup vjeroučitelja Zadarske nadbiskupije na temu ‘Evanđelje milosrđa u nastavi vjeronauka’.

Stručni skup započeo je prigodnom molitvom koju je pripremila vjeroučiteljica Ružica Anušić. Zatim su okupljene vjeroučitelje prigodnom riječju pozdravili : zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić i u ime predstojnika Katehetskog ureda mr. don Gašpara Dodića, vjeroučiteljica-savjetnica Ljiljana Elek.

Prvo predavanje ‘Biblijsko-teološko poimanje milosrđa; Božje milosrđe i naše spasenje’ održao je prof. dr. don Ante Mateljan.  Drugo predavanje održala se S. Danijela Kovačević, vjeroučiteljica u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar.  Ona je izlagala o temi ‘Uloga kognitivnih činitelja u predviđanju opraštanja’

U trećem predavanju skupu se obratila viša savjetnica za katolički vjeronauk iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Podružnica Split, gospođica Sabina Marunčić. Ona nam je predstavila prijedlog nacionalnog kurikula za nastavni predmet Katolički vjeronauk koja je aktivno uključena u kurikularnu reformu. Nakon predavanja vjeroučitelji su imali priliku u raspravi pitati višu savjetnicu sve što ih zanima ili im nij dovoljno jasno

U Pedagoškim radionicama o temi ‘Milosrđe – sadržaj i metoda vjeronaučne nastave’  vjeroučitelji su praktično razmatrali prenošenje teme milosrđa u nastavi. Radionice su vodile vjeroučiteljice: Marta Torić, Anica Galešić i Ljiljana Elek.

Updated: 04/05/2016 — 16:40
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme