Održano nadbiskupijsko natjecanje iz Vjeronauka

“Drugi vatikanski sabor”

Natjecanje iz vjeronauka za vjeroučenike srednjih škola Zadarske nadbiskupije na temu “Drugi vatikanski sabor” održano je 19. veljače 2015. godine u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru s početkom u 10.00 sati. 

Tijek natjecanja animirala je s.Viktorija Gadža, tajnica Katehetskog ureda. Službenom dijelu natjecanja prethodila je: himna Domovini, zajednička molitva kroz pjesmu Rijeke žive vode, ohrabrujuće riječi pozdrava kako ravnatelja škole domaćina natjecanja, prof. Davora Vidakovića tako don Josipa Lenkića, predsjednika županijskog povjerenstva za provedbu natjecanja.

Nadbiskupijsku razinu natjecanja organizira Županijsko povjerenstvo u suradnji s Katehetskim uredom naše Nadbiskupije. Na ovu razinu natjecanja dolaze ekipe koje su ostvarile najbolje rezultate na školskom natjecanjima. Tako je 11 škola ostvarilo pravo sudjelovanja na ovogodišnjem županijskom natjecanju. Međutim natjecanju je pristupilo 10 srednjih škola, tj. 40 vjeroučenika u pratnji svojih vjeroučitelja – mentora.

Natjecanje se odvijalo u tri kruga: pisani dio ispita je test koji su članovi ekipa pojedinačno rješavali, zatim tombola koju ekipno rješavali te mili-junak. Kroz prva dva kruga natjecanja prošle su sve ekipe, a u trećem krugu natjecalo se prvih pet ekipa.

Nakon što su riješili test i tombolu natjecatelji su se okrijepili sendvićima i sokovima. Dok je u međuvremenu Prosudbeno povjerenstvo ispravljalo testove, vjeroučenici natjecatelji sa svojim mentorima

Prvi dojmovi o testu su ukazali kako pitanja “nisu bila baš lagana”! Svaki je natjecatelj pojedinačno mogao osvojiti najviše 67 bodova iz testa, odnosno cijela ekipa 268 bodova. K tome treba dodati bodovi s tombole (30, cijela ekipa je mogla osvojiti 298 bodova.

Kad su napokon stigli, rezultati pristupili smo zadnjem dijelu natjecanja u koji je prošlo prvih pet ekipa i to: Srednja škola kneza Branimira Benkovac, Gimnazija Franje Petrića i Gimnazija Jurja Barakovića, Klasična gimnazija Ivana Pavla II. i Medicinska škola Ante Kuzmanića.

Nakon trećeg dijela natjecanja, u kojemu su natjecatelji mogli osvojiti još 20 bodova, poredak se nije promijenio tako je prvo mjesto s plasmanom na državno natjecanje osvojila: Srednja škola kneza Branimira Benkovac pod vodstvom vjeroučitelja Hrvoja Oštrića.

Drugo mjesto je zaslužila Gimnazija Franje Petrića pod vodstvom vjeroučiteljice Marije Klanac – Jozić, dok je treće mjesto osvojila Gimnazija Jurja Barakovića pod vodstvom vjeroučitelja Slobodana Šarića.

Pobjednicima koji će našu Nadbiskupiju predstavljati na državnom natjecanju koje će se održati u Krku od 08. do 10. travnja 2015. želimo dobar rad i uspjeh!

 

Updated: 16/02/2022 — 10:13
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme