Otvorena izložba “Papa u srcu”

 

ATesla

 

„PAPA U SRCU”

Izložba likovnih i literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske nadbiskupije

 

u OŠ Petra Preradovića 

od 28. studenog do 13. prosinca 2013.

 

 

U okviru znanstveno-kulturne manifestacije „Dani Ivana Pavla II“ (obilježavanje desete obljetnice pastirskog pohoda Svetog Oca Zadru) sudjelovali su i učenici osnovnih i srednjih škola Zadarske nadbiskupije. Na njoj su predstavljeni izabrani literarni i likovni radovi o papi Ivanu Pavlu II. iz osnovnih i srednjih Zadarske nadbiskupije.

„Nema ništa ljepše, nego kad dijete kaže svojem ocu: hvala ti! Lijepo je što vi danas kažete ‘hvala’ Svetom ocu, što je došao i što je ostao u našim mislima“ – rekao je mons. Želimir Puljić u OŠ Petra Preradovića prigodom otvaranja ove manifestacije.

Prisutne učenike, nastavnike, ravnatelje, mentore, kao i brojne roditelje, osim Zadarskog nadbiskupa, pozdravio je i predstojnik Katehetskog ureda mr. don Gašpar Dodić, te ravnatelj škole domaćina Milan Marasović.

U prigodnom glazbeno-plesnom programu otvaranja Izložbe sudjelovali su zbor i plesna skupina 3. b razreda iz OŠ Petra Preradovića, zatim Tea Laszowski na violini (učenica Klasične gimnazije Ivana Pavla II.), kao i recitatori, maturanti Klasične gimnazije Ivan Pavao II. iz Zadra.

Literarni i likovni izričaj učenika osnovnih i srednjih škola našega grada i županije pod nazivom „Papa u srcu“ odraz je papinih trajnih poruka i njegovoga pastirskog poslanja, one plime koja je zapljusnula srca svih onih koji su bili sudionici toga događaja prije deset godina, ali i eho očinskih poruka prenijetih onima koji su toga dana možda još bili u pelenama jer ljubav je trajna, ljubav ne zastarjeva… ona zrije u plodovima vjere. Na izložbi su izloženi radovi učenika iz 19 osnovnih i 6 srednjih škola. Ukupni broj pristiglih radova je 430 od čega 60 literarnih.

Na kraju su nagrađeni najbolji radovi. Osnovnoškolci, koji su nagrađeni za likovni rad o papi su: Anna Tesla (3. r.) iz Starigrada-Paklenice, škole koja se velikim brojem radova uključila u ovaj projekt te dobila posebno priznanje. Drugonagrađena je Lorena Knežević (5. a) iz Posedarja, a trećenagrađena Iva Zekić (8. d) iz OŠ Bartula Kašića. Nagrađeni literarni radovi učenika osnovnih škola su: „Zadru za dar“ – Martin Kranjčec (8. b) OŠ Krune Krstića; drugo mjesto osvojila je Anđela Škara (4. r.) iz Škabrnje za pjesmu „Ivane Pavle II.“, a trećenagrađeni su Roko Marčina (5. c) iz OŠ Bartula Kašića za pjesmu „Ivan Pavao II.“ i Nicole Šimunić (8. b) iz Bibinja za pjesmu „Sva tvoja, o Marijo“. Nagrađeni likovni radovi srednjoškolaca su: rad Lorene Bubičić iz Medicinske škole Ante Kuzmanića (2. r.); drugonagrađena je Josipa Knežević (4. a) iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., a treće mjesto osvojila je Katarina Nakić (2. b) iz Gimnazije Jurja Barakovića. Nagrađeni literarni radovi srednjoškolaca su: „Papa u srcu“ (prvo mjesto) Klare Kalcina (4. a) iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II.; na drugom mjestu je Petra Zrilić (3. r) iz Srednje škole kneza Branimira Benkovac, a na trećem Matea Kaleb (1. a) iz Klasične gimnazije Ivan Pavao II.

Vjerujemo da će ova izložba „Papa u srcu“ utrti put ovakvim i sličnim smotrama raznolikog učeničkog stvaralaštva. To je jedan od načina kojim mi njemu poručujemo:  „Dragi papa, otvorili smo vrata. A ti? Ti bdij nad nama!“

Updated: 12/02/2015 — 19:53
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme