Prijedlozi i upute udruge GROZD za uključivanje u raspravu o uvođenju kurikuluma zdravstvenog odgoja

Poštovani podupiratelji udruge Glas roditelja za djecu!

 

1.      Nastavlja li ministar protuustavnim putem?

Nakon što je 22. svibnja Ustavni sud ukinuo kurikulum zdravstvenog odgoja, ministar obrazovanja Željko Jovanović 31. svibnja potpisuje novu odluku o uvođenju tog istog kurikuluma, dakle čak i prije početka javne rasprave (koju je otvorio od 1. do 31. lipnja)! Udruge GROZD i Reforma održale su 6. lipnja tiskovnu konferenciju pod nazivom “Nastavlja li ministar Jovanović protuustavnim putem?”.

Priopćenje s tiskovne konferencije, kao i ostale aktualne vijesti možete pročitati pronaći na naslovnici www.udruga-grozd.hr.

Video prilog pogledajte ovdje (3,5-5,5 min.), a video u cijelosti ovdje.

2.      Uključivanje u javnu raspravu

Iako je očito da ministar namjerava javnu raspravu provesti bez stvarne namjere da značajnije mijenja kurikulum, preporučamo da se stručnjaci, roditelji pojedinačno ili kroz vijeća roditelja, te svi zainteresirani uključe u javnu raspravu.

Naše prijedloge i upute za uključivanje u javnu raspravu nalaze se ovdje.

3.      Standardi spolnog odgoja

Zabrinjavajuće je da Ministarstvo u svome pristupu spolnom odgoju otvoreno slijedi priručnik “Standardi spolnog odgoja u Europi” – priručnik pogledajte ovdje.

4.      GROZD-ov program

Budući da je, osobito uz ovakve “standarde”, nerealno očekivati da će Ministarstvo htjeti potpuno promijeniti kurikulum u skladu s odgojnim vrijednostima nas (većine) roditelja, jedino rješenje je uvođenje dva programa.

Ako podržavate i želite za svoju djecu moći izabrati program stručnog tima angažiranog od naše udruge GROZD – koji je 2006. g. pobijedio na natječaju MZOŠ-a i dobio izvrsne stručne recenzije – izrazite tu svoju želju u sklopu javne rasprave.

GROZD-ov program nalazi se ovdje, a sažetak ovdje.

Svoje priloge javnoj raspravi pošaljite i nama na info@udruga-grozd.hr!

5.      Prikupljeno više od 710.000 potpisa!

U sklopu građanske inicijative “U ime obitelji” prikupljeno je više od 710.000 potpisa! Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj velikoj i izuzetno uspješnoj akciji!

 

Srdačan pozdrav,

Kristina Pavlović – predsjednica udruge GROZD

Ladislav Ilčić – dopredsjednik udruge GROZD

Updated: 12/02/2015 — 21:03
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme