Pismo Predstojnika Ureda vjeroučiteljicama/ima

Pozivam sve vjeroučitelje i vjeroučiteljice, kao i sve ostale prosvjetne djelatnike kršćanskog opredjeljenja, da upoznaju roditelje sa spornim temama zdravstvenoga odgoja koje govori o ljudskoj spolnosti. U tome vam može pomoći mrežne stranice Udruge VIGILARE (Vigilare (latinski) znači biti budan, odnosno budno pratiti što se događa. Preko informacija, akcija i inicijativa koje pokreće ili podržava Vigilare građani podupiratelji mogu konkretno reagirati kao e-građani, a ne samo promatrati ugrožavanje, ismijavanje i poniženje svojih vrjednota od strane javnih osoba ili institucija. Vigilare je poveznica, most preko kojeg ljudi mogu izraziti svoje mišljenje o onima koji nam preplavljuju javni prostor)  i GROZD (Glas roditelja za djecu).

pročitajte pismo u cjelosti klikom ovdje: PismoPredstojnikaKatUreda

DODATAK:
Poštovani roditelji!
Ako želite:
  • da Vaše dijete u školi uči da je homoseksualno ponašanje jednako prirodno i jednako vrijedno kao i heteroseksualno
  • da Vaše dijete u školi bude prisilno podvrgnuto homoseksualnoj propagandi jer “krajnje je vrijeme da homoseksualnost uđe u škole”, kako stoji u programu
  • da Vaša kći u adolescenciji, dakle u dobi najvažnijoj za izgradnju spolnog identiteta, u školi vježba rečenice poput “Zašto ja ne bih rekla – ja sam muškarac s vaginom?”, jer prema autorima programa, svako bi dijete trebalo moći, bez obzira na svoje spolne organe, odabrati svoj “rod” (muški, ženski, homoseksualni, biseksualni, transseksualni…)
  • da se Vašem djetetu već od 4. razreda osnovne škole ispire mozak s tom rodnom ideologijom
  • da Vaše dijete u školi pohađa program koji ignorira sve vrijednosti, koji sva spolna ponašanja smatra jednako prihvatljivima, koji smatra da seks sam po sebi nema nikakvo značenje
  • da se svoj djeci nameće jedan program, jedna ideologija, a roditeljima uskraćuje ustavno pravo da odaberu program za svoje dijete
… onda nemojte učiniti ništa. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je sve to već učinilo.
No, ako ne želite da se takve stvari nameću Vašoj djeci, svakako se uključite u naše akcije.
Konkretno, učinite sljedeće:
  1. Kliknite OVDJE – ako ste spremni skupljati potpise protivljenja ovakvom ponašanju Ministarstva (sami ćete odabrati hoćete li to činiti među svojim prijateljima, kolegama na poslu, iza nedjeljne mise ili na trgovima). Zatim se uključite u ostale akcije:
  2. Kliknite OVDJE – kako bismo zajednički organizirali informiranje svih roditelja u Vašoj školi preko Vijeća roditelja i roditeljskih sastanaka.
  3. Kliknite OVDJE – ako ste nastavnik, učitelj ili stručni suradnik u školi – i potpišite Apel nastavnika za kvalitetan zdravstveni odgoj, te skupite potpise svojih kolega u školi.
Što bi roditelji trebali znati o uvođenju zdravstvenog odgoja pročitajte OVDJE.
(dodatak preuzet sa portala GROZD)
Updated: 06/12/2015 — 11:55
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme