Category: Nadbiskupove poruke

Nadbiskupovo pismo na početku školske godine 2018./2019.

Na početku nove školske godine obraćam vam se, draga djeco i mladi, ravnatelji, učitelji i odgojitelji, … Želim vam ugodan povratak u prostorije škola i odgojnih zavoda, te plodan i blagoslovljen početak rada u vašim školama. ….

Riječ Nadbiskupa na 42. Katehetskom danu

41.KATEHETSKI DAN ZADARSKE NADBISKUPIJE

Salomonov govor uz posvetu Hrama (1 Kr, 8, 60-61) (Srednji čas I. tjedna –subota: Brevijar, str. 558.) Kratko čitanje iz knjige Kraljeva donosi samo dvije rečenice iz Salomova trećega govora u prigodi posvete Hrama. Jahve, naime, prati Izraela ne samo dok je bio nomad i putovao kroz pustinju, već i sada kad se naselio u …

Continue reading

Riječ Nadbiskupa na stručnom skupu vjeroučitelja

Želim vam plodan radni dan u razmišljanju o obitelji o čemu Crkva majčinskom skrbi naviješta istinu o ljepoti, istini i dostojanstvu obitelji. ….

BOŽIĆNA PORUKA ZADARSKOG NADBISKUPA RAVNATELJIMA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Uvaženi i dragi ravnatelji! Isus nas želi i ove godine pohoditi. On dolazi ususret, zove nas i traži. Anđeoski  korovi su ga dopratili do ove suzne doline. Odliježe pjesma radosti i mira: Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima dobre volje! Požurimo mu ususret reći da je on mir i čežnja duše naše. ….

Nadbiskupovo pismo za početak školske godine 2017./2018.

41.KATEHETSKI DAN ZADARSKE NADBISKUPIJE

Cijenjeni učitelji, vjeroučitelji i odgojitelji. Vašoj odgovornosti povjeravaju se učenici i mladi koji su nada i budućnost ovoga kraja i naroda. Dok vam zahvaljujem na zauzetom odgojnom radu, potičem vas surađujte ….