Zahvalno hodočašće maturanata generacije 2011./12.

Tradicionalni susret maturanata Zadarske nadbbiskupije održao se 24. ožujka 2012. u Hercegovini (Međugorje, Mostar). Lijepa iskustava s prethodnih susreta maturanata i ove godine smo išli na iste destinacije, uz male promjene zato što s nama nisu mogli biti maturanti Splitsko-makarske nadbiskupije jer su toga dana bili sprovodni obredi mons. Ante Jurića, umirovljenog splitsko-makarskog nadbispuka. Taj dan su nam se pridružili i maturanti iz Šibenske biskupije.

Ukupno četiri autobusa maturanata sa svojim vjeroučiteljima krenula su s autobusnog kolodvora Zadar u 6 sati ujutro prema prvom odredištu, tj. Međugorju. U svakom autobusu se molimo, pjevalo i radovalo… Svi su bili u dobrom raspoloženju te su vođeni idejom, da ovaj dan bude poseban, da nam bude dan zahvalnosti Bogu sve primljene milosti tijekom godina srednjoškolskog obrazovanja.

U župnu sv. Jakova apostola u Međugorju stigli oko 10.30 sati sati. Svi, maturanti i vjeroučitelji, bilo zajednički bilo pojedinačno, otišli smo pomoliti se u crkvu te smo se nakon duhovne i tječlesne okrjepe uputili istraživati ljepote Međugorja. Bilo je dovoljno vremena da se svi odmorimo i pogledamo grad koliko smo htjeli.

Sudjelovali smo zatim na sv. Misi zahvalnici koju je predslavio tamošnji župnik za sve maturante i voditelje slavio je sv. misu. Uvijek je lijepo vidjeti punu crkvu mladih ljudi okupljenih slaviti Gospodina, a ovdje je to na poseban način došlo do izražaja u zajedništvu s hodočasnicima koji svakim danom dolaze sve više i više….i primjetno je kako žele punim srcem živjeti vrijeme milosti, ne dopuštajući da to vrijeme prođe pored njih.

Nakon mise smo se svi radosno uputili prema Mostaru. Vožnja do Mostara je trajala 30-ak minuta. Tu smo svi u grupama razgledavali znameniti povijesni grad i uživali u njegovim bogatstvima. Svi smo bili očarani ljepotama grada.

Kućama smo krenuli pjesmom i veseljem. Sudeći po izrazima lica maturanata bilo im je ovo jedno lijepo i nezaboravno iskustvo.

Updated: 06/12/2015 — 12:00
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme