Ususret biskupskom ređenju mons. Milana Zgrablića

Biskupsko ređenje u Zadru zadnji put je bilo prije 32 godine kad je 9. lipnja 1990. zaređen mons. Ivan Prenđa (1939.-2010.) kao zadarski nadbiskup koadjutor. Svako ređenje, đakonsko, svećeničko ili biskupsko važan je događaj za nadbiskupiju. A za taj sveti čin mjesna se Crkva pripravlja na razne načine, posebice molitvom i drugim duhovnim sadržajem. Ređenje zadarskog koadjutora mons. Milana Zgrablića bit će u subotu, 25. lipnja 2022. u našoj prvostolnici u 11 sati.

Ususret biskupskom ređenju, u vidu duhovne priprave na nadbiskupijskoj razini, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, u Okružnici o pripravi za biskupsko ređenje mons. Milana Zgrablića odredio je nekoliko susreta koji će na nadbiskupijskoj razini, a u duhu službe i poslanja biskupa koji predstavlja načelo jedinstva u partikularnoj Crkvi, očitovati zajedništvo vjernika ususret biskupskom ređenju mons. Zgrablića.

  1. Susret obitelji Zadarske nadbiskupije, osobito obitelji s brojnom djecom, bit će u subotu, 11. lipnja u crkvi sv. Ante Padovanskog u Zadru, na Smiljevcu, s početkom u 19 sati.
  2. Susret kateheta, molitvenih zajednica, bratstava, duhovnih pokreta i udruga djelatnih u Zadarskoj nadbiskupiji bit će u srijedu, 15. lipnja u crkvi sv. Šime u Zadru u 20 sati.
  3. Susret mladih u Katedrali bit će u četvrtak, 23. lipnja u 20 sati na kojem će sudjelovati i zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Sve Vas pozivam na sudjelovanje i na zajedništvo molitve.

Mons. Josip Lenkić, Generalni vikar

Updated: 12/06/2022 — 16:48
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme