Poziv na na simpozij 6. Hrvatskog Socijalnog tjedna

Simpozij 6. Hrvatskog Socijalnog tjedna

Ovogodišnja tema se odnosi na Demografiju, migracije i iseljavanje. 22. i 23. listopada u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević na Poluotoku s početkom u 11 sati uključit ćemo se putem video veze i aktivno sudjelovati u spomenutom simpoziju. Zamisao je da okupljena skupina aktivno sudjeluje u radnim dijelovima. 

Šesti Hrvatski socijalni tjedan (6. HST) pod naslovom Demografija – iseljavanje – migracije održat će se 22. i 23. listopada 2021. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu. Hrvatski socijalni tjedan kao ustanova HBK održava se periodično, a posljednji 5. HST održan je 2011. godine, također u sjedištu HBK u Zagrebu.
Hrvatska biskupska konferencija je organizaciju 6. HST povjerila Centru za promicanje socijalnog nauka Crkve.
Želja je organizatora da se što šire crkvene strukture uključe u ovaj događaj kako bi se zajedno promišljalo i tražilo moguća rješenja za izazove koje pred Crkvu i društvo u Hrvatskoj stavljaju sva tri fenomena današnjice koji se spominju u naslovu: Demografija – iseljavanje – migracije.
Zbog aktualne epidemiološke situacije odlučeno je da se 6. HST održi kombinirano – dio uživo u prostorima HBK u Zagrebu, a dio u svakoj (nad)biskupiji gdje će se u fizičkom obliku okupiti sudionici tih (nad)biskupija i na daljinu (online) sudjelovati u ovom iznimno važnom događaju Hrvatske biskupske konferencije. Tako će se omogućiti
sudjelovanje većeg broja sudionika u pojedinim nad/biskupijama.

 

Updated: 20/10/2021 — 19:38
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme