Akcija Zadarske nadbiskupije:

 

Pomoć nastradalima u potresu na području Sisačke biskupije

Poštovana braćo svećenici,

Potreseni nedavnim događajima koji su pogodili stanovnike Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta, pozvani smo kao kršćani na solidarnost i blizinu najpotrebnijima.

Razornu snagu potresa svjedoče porušene javne zgrade, obiteljski domovi, sakralni objekti i brojna materijalna šteta. Potresne informacije o poginulim žrtvama dozivaju nam u svijest osjećaje tuge, ali i poziv na molitvu.

Svjesni nastale štete i trenutnog stanja u kojem se nalaze naša braća i sestre, odlučili smo se na poticaj Caritasa Zadarske nadbiskupije reagirati konkretnim mjerama i na taj način pomoći nastradalima.

Ovim putem Vas molim da u svojim župama provedete sljedeće inicijative te se na taj način uključite u akciju Caritasa i Zadarske nadbiskupije.

a. Narednim nedjeljama nakon sv. Mise prikupljajte na vratima crkve sredstva na ovu nakanu. Prikupljeni novac koncem radnog tjedna uplatite na račun Caritasa ili ga položite u Ekonomat Nadbiskupije.

b. Obavijestite župljane i odredite vrijeme prikupljanja sljedećih artikala za vašu župu: konzervirane namirnice, pelene, toaletni papir, sapun i ostale higijenske potrepštine.

c. Neka se napravi popis raspoloživih smještajnih jedinica u župama koje su spremne za prihvat obitelji iz potresom pogođenih područja. Neka se Caritasu dostavi točan broj raspoloživih objekata s specifikacijom mjesta gdje se nalaze, adrese, broja raspoloživih ležajeva, kontakt telefonom i razdoblje na koji je vlasnik spreman ustupiti smještaj.

d. Dekani neka priprave prikladna mjesta za prikupljanje gore navedenih artikala te neka budu u trajnoj koordinaciji s Caritasom Zadarske nadbiskupije oko istoga.

Budući da će akcija pomoći i solidarnosti Zadarske nadbiskupije trajati do daljnjega, potrebno je akciju provesti koordinirano.

Neka se sva materijalna sredstva koja su prikupljena, bila ona u novcu ili u potrepštinama, do svakog petka u tekućem tjednu dostave radi daljnje distribucije.

Novac neka se položi na račun Caritasa: NADBISKUPSKI ORDINARIJAT – ZADAR, IBAN: HR5324070001100041082, Poziv na broj: 02 536 ili na polog Nadbiskupije s napomenom za “Pomoć nastradalima u potresu na području Sisačke biskupije“.

Materijalna sredstva u potrepštinama neka se dostave u središte dekanata ili u drugo prikladno mjesto koje će dekan odrediti, kako bi se moglo u koordinaciji s Caritasom Zadarske nadbiskupije proslijediti najpotrebnijima. Moguća je uplata i preko donacijskog telefona Hrvatskog Caritasa: 060 9010.

Pomoć i suradnja, a osobito bratska ljubav, potiče nas da u ovom teškom trenutku suosjećamo i iskažemo blizinu najpotrebnijima. Uz pozdrav u Gospodinu,

Mons. Želimir Puljić,

nadbiskup zadarski

Updated: 01/01/2021 — 18:38
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme