“Korizmena akcija 2020.”

ŽUPNIM UREDIMA I UPRAVITELJIMA CRKAVA U NADBISKUPIJI

OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

VJEROUČITELJIMA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

GRADOVIMA I OPĆINAMA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Draga braćo i sestre,

Korizma nam svake godine daje jedinstvenu priliku da dublje razmišljamo o smislu i vrijednosti svojega kršćanskog života. Tijekom tog vremena poziva nas da uz molitvu i duhovnu obnovu budemo milosrdniji prema drugima, čineći konkretna djela ljubavi i dijeleći svoja dobra s potrebnima. Ulazeći u sveto korizmeno vrijeme i ove godine nastavljamo s našom ‘korizmenom akcijom’ koja se u našoj Nadbiskupiji provodi već više godina. U njoj sudjeluju odrasli, djeca, mladi, župe, škole, ustanove i ljudi dobre volje koji tako pomažu u raznim društvenim potrebama (bolnice, dječji vrtići, škole, obitelji…), kako u Domovini, tako i u misijama diljem svijeta.

“Korizmena akcija” znak je djelotvorne ljubavi koja nas podsjeća na važnost prepoznavanja potreba naših bližnjih, kao i brzu pomoć onima koji nas trebaju. Ovogodišnja prikupljena sredstva namijenit ćemo preko Caritasa Albanije za ljude stradale u potresu prošle godine u Albaniji. Želimo, dakle, dati svjedočanstvo djelotvorne vjere i ljubavi i svoj korizmeni obol upraviti prema našoj braći i sestrama koji su u potrebi.

Upravitelje župa molim neka akciju provode tijekom cijele korizme na način koji najbolje odgovara prilikama u župi koju poslužuju. A sve koji žele sudjelovati, molim, neka svoj prilog dostave u župni ured ili pak uplate na žiro-račun Nadbiskupije s naznakom: pomoć za stradale od potresa u Albaniji“.

NADBISKUPSKI ORDINARIJAT – ZADAR

IBAN: HR5324070001100041082  Poziv na broj:  02 536

Uz ovu “korizmenu akciju” i ove godine, odlukom hrvatskih biskupa (od 2007.) obilježavamo “Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini” (9.-15. ožujka), pod geslom: “Da ne ohladi ljubav mnogih” (usp. Mt 24,12). Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini ima za cilj, ne samo materijalnu pomoć, opstanak Hrvata katolika u BiH, napose u onim dijelovima u kojima su egzistencijalno ugroženi, nego jačanje međusobne povezanosti na duhovnoj i svakoj drugoj razini između Crkve u Hrvatskoj i BiH. Podsjećam kako je milostinja koja se prikupi na 3. korizmenu nedjelju u crkvama diljem Nadbiskupije namijenjena za programe Caritasa BIH i treba je čim prije dostaviti u Ekonomat s naznakom: “Kolekta za BiH 2020.”.

Želim svima plodne korizmene dane uz pozdrav i blagoslov od Gospodina,

† Želimir Puljić, nadbiskup

Updated: 06/03/2020 — 12:08
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme