Korizmena akcija 2019.

ŽUPNIM UREDIMA I UPRAVITELJIMA CRKAVA U NADBISKUPIJI

OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

VJEROUČITELJIMA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

GRADOVIMA I OPĆINAMA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

 

Draga braćo i sestre,

Korizma nam svake godine daje jedinstvenu priliku da dublje razmišljamo o smislu i vrijednosti svojega kršćanskog života. Tijekom tog vremena poziva nas da uz molitvu i duhovnu obnovu budemo milosrdniji prema drugima, čineći konkretna djela ljubavi i dijeleći svoja dobra s potrebnima. Ulazeći u sveto korizmeno vrijeme i ove godine nastavljamo s našom ‘korizmenom akcijom’ koja se u našoj Nadbiskupiji provodi već više godina. U njoj sudjeluju odrasli, djeca, mladi, župe, škole, ustanove i ljudi dobre volje koji tako pomažu u raznim društvenim potrebama (bolnice, dječji vrtići, škole, obitelji…), kako u Domovini, tako i u misijama diljem svijeta.

‘Korizmena akcija’ znak je djelotvorne ljubavi koja nas podsjeća na važnost prepoznavanja potreba naših bližnjih, kao i brzu pomoć onima koji nas trebaju. Ovogodišnja prikupljena sredstva namijenit ćemo ‘centru Sveta Majka Tereza‘, za djecu s posebnim potrebama. Ta ustanova nalazi se u Gevgeliji u Makedoniji i u okviru stalnog smještaja zbrinjava oko 40 štićenika. Želimo, dakle, dati svjedočanstvo djelotvorne vjere i ljubavi i svoj korizmeni obol upraviti prema našoj braći i sestrama koji su u potrebi.

Upravitelje župa molim neka akciju provode tijekom cijele korizme na način koji najbolje odgovara prilikama u župi koju poslužuju. A sve koji žele sudjelovati, molim, neka svoj prilog dostave u župni ured ili pak uplate na žiro-račun Nadbiskupije s naznakom: ‘za centar Sveta Majka Tereza’:

NADBISKUPSKI ORDINARIJAT – ZADAR

HR5324070001100041082  Poziv na broj:  HR00  00755877 – 536

Uz ovu ‘korizmenu akciju’ i ove godine po trinaesti put zaredom, odlukom hrvatskih biskupa, obilježavamo ‘Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini’ (18.-24. ožujka 2019.), pod geslom: ‘Budite složni i živite u miru’ (2 Kor 13,11). Tjedan solidarnosti s Crkvom u BiH ima za cilj, ne samo materijalnu pomoć, opstanak Hrvata katolika u BiH, napose u onim dijelovima u kojima su egzistencijalno ugroženi, nego jačanje međusobne povezanosti na duhovnoj i svakoj drugoj razini između Crkve u Hrvatskoj i BiH. Podsjećam kako je milostinja koja se prikupi na 3. korizmenu nedjelju u crkvama diljem Nadbiskupije namijenjena za programe Caritasa BIH i treba je čim prije dostaviti u Ekonomat s naznakom ‘Kolekta za BiH 2019.’.

Želim svima plodne korizmene dane uz pozdrav i blagoslov od Gospodina,

† Želimir Puljić, nadbiskup

 

Updated: 22/09/2019 — 19:18
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme