Susret maturanata 2019.

XIX. međubiskupijski susret maturanata

Humac – Mostar – Međugorje,

6. travnja 2019.

Tradicionalni XX. međubiskupijski susret maturanata održat će se 6. travnja 2019. u Hercegovini (Humac, Međugorje, Mostar).  Sjećajući se lijepih iskustava s dosadašnjih susreta maturanata i ove smo se godine odlučili za iste destinacije što će se, vjerujemo, svidjeti i ovogodišnjim maturantima. Očekujemo veliki broj maturanata koji će svojom nazočnošću okruniti naše dvadesetgodišnje zajedničko druženje.

 

Program susreta zamišljen je na sljedeći način:

5:00 sati: Polazak s autobusnog kolodvora Zadar
Planiran dolazak na Humac oko 9.30 sati.
10:00 sati:  Euharistijsko slavlje (mons. Petar Palić, hvarski biskup)
11:30 sati: Polazak za Mostar/Međugorje
Polovica autobusa krenut će za Mostar, a po povratku posjetiti Međugorje
Polovica autobusa krenut će za Međugorje, a potom nastaviti put u Mostar
18/19:00 sati: Polazak kućama (dolazak u Zadar oko 21:30/22:00 sati)

Molimo Vas, poštovani vjeroučitelji, da motivirate svoje maturante za susret i da na vrijeme o istom obavijestite ravnatelje škola. Posebno apeliramo na vjeroučitelje da pri prijavi maturanata imaju na umu isključivo vjersku motivaciju, a ne isključivo izletničku te u tom smislu ne dopuste putovanje onima koji svojim upitnim ponašanjem narušavaju duhovni smisao ovog susreta.

Bez obzira na broj prijavljenih učenika, očekujemo sudjelovanje svih srednjoškolskih vjeroučitelja na susretu maturanata. Napominjemo da je prema naputku Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu izleta ili ekskurzije potrebna pisana suglasnost roditelja. Za prijelaz granice dovoljna je valjana osobna iskaznica.

Sudionike susreta treba prijaviti do 20. ožujka (srijeda ),  a najkasnije do 29.ožujka (petak) se moraju izvršiti i uplate novca u Katehetskom uredu. Molimo sve vjeroučitelje da se pridržavaju zadanih rokova da ne bismo imali nepotrebnih organizacijskih problema.

Updated: 06/03/2019 — 10:11
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme