Završeno nadbiskupijsko natjecanje za srednje škole

Nadbiskupijsko/županijsko natjecanje iz vjeronauka je održano 21. veljače 2012. godine u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru.
Na samog početku natjecatelje je ohrabrujućim riječima pozdravio ravnatelj Davor Vidaković i don Josip Lenkić koji je zaželio svima dobar uspjeh. Uz pratnju glazbe i prekrasnih slajdova prirodnih ljepota recitiran je Psalam 23. Nakon toga povjerenstvo je uputilo učenike u učionice pripremljene za natjecanje. Natjecanju je od 14 prijavljenih škola sudjelovalo njih 12, odnosno 48 vjeroučenika u pratnji svojih vjeroučitelja – mentora. Ovogodišnja tema natjecanja bila je „Grkokatolici.
Natjecanje se sastojalo od pisanoga testa, koji su pisali svi učenici pojedinačno, a bodovi su se zbrajali za cijelu ekipu te tombole, koja se rješavala ekipno, i na kraju milijunak u kojem je sudjelovalo prvih pet ekipa koje su ostvarile najviše bodova.
Natjecatelji su najprije pristupili pisanju testova. Nakon toga slijedilo je ekipno rješavanje Tombole.
Da ne bi sve prošlo samo u natjecateljskom tonu, dok je prosudbeno povjerenstvo ispravljalo testove, mentori su se okrijepili na domjenku, a učenici su se osvježili sendvičima i sokovima te poslušali mali koncert školskog benda Medicinske škole „Virusi“.
U zadnjem dijelu natjecanja pet najuspješnijih ekipa je pristupilo Miliju-naku koji je bio odlučujući za konačni poredak:

Konačna ljestvica poretka je slijedeća:
1. Gimnazija Jurja Barakovića (bodovi 128,5)
2. Srednja škola Biograd na moru  (bodovi 119,25)
3. Gimnazija Franje Petrića (bodovi 86)
4. Medicinska škola Ante Kuzmanića (bodovi 77)
5. Gimnazija Vladimira Nazora  (bodovi 72,75)
6. Klasična gimnazija Ivana Pavla II. (bodovi 65,75)
7. Srednja škola kneza Branimira – Benkovac (bodovi 59,75)
8. Ekonomsko – Birotehnička i Trgovačka škola (bodovi 46,5)
9. SŠ Bartula Kašića – Pag (bodovi 43,25)
10. Prirodoslovno Grafička škola (bodovi 33,5)
11. Zadarska privatna gimnazija (bodovi 25,5)
12. Škola primjenjene umjetnosti i dizajna (bodovi 24,5)

Vjeroučenici Gimnazije Jurja Barakovića predstavljat će Zadarsku nadbiskupiju na državnom natjecanju iz vjeronauka koje će se održati u Križevcima od 23. do 28. ožujka 2012.

ŽELIMO IM PUNO USPJEHA!

Comments are closed.