Zlatna Harfa 2012.

Smotra dječjih zborova „Zlatna harfa“

Organizator „Zlatne harfe“ je Vijeće franjevačkih zajednica Hrvatske i BiH, povjerenstvo za apostolat i evangelizaciju i Institut za crkvenu glazbu pri KBF-u u Zagrebu, a za Zadarsku nadbiskupiju o tome vodi brigu Katehetski ured. Temeljna je zadaća Zlatne harfe da djeca nauče stare i nove liturgijske skladbe iz crkvene pjesmarice „Pjevajte Gospodinu pjesmu novu“.

Susret počinje misnim slavljem tijekom  kojega dječji crkveni zborovi pjevaju zajednički slaveći  Gospodine. Nakon misnog slavlja dječji mješoviti zborovi nastupaju predstavljajuće se sa dvjema pjesma. Većina dječjih župnih zborova ima dugogodišnju tradiciju okupljanja djece radi zborskog pjevanja, kojim ostvaruju nastupe na liturgijskim slavljima, kao i na koncertima i smotrama koji upotpunjuju glazbeno-liturgijski život župnih zajednica te promiču sakralnu glazbu i zborsko crkveno pjevanje, osobito u mladih naraštaja. Djeca tako uče liturgijske skladbe i sve pjevane dijelove mise.

Drugi sastanak radi organizacije i održavanja Zlatne harfe 2012. održat će se u srijedu 29. veljače 2012. godine s početkom u 10,00 sati, u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata.

Molimo sve voditeljice dječjih zborova u Zadarskoj nadbiskupiji da razmisle o predloženim mogućnostima održavanja Zlatne harfe (vremenu i mjestu) te na sastanak dođu s konkretnim prijedlozima.

Updated: 10/12/2017 — 20:38
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme