Korizmena akcija 2017.

ŽUPNIM UREDIMA I UPRAVITELJIMA CRKAVA U NADBISKUPIJI

OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

VJEROUČITELJIMA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

GRADOVIMA I OPĆINAMA U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE

 

Draga braćo i sestre,

 

Korizma nam svake godine daje jedinstvenu priliku da dublje razmišljamo o smislu i vrijednosti svojega kršćanskog života. Tijekom tog vremena poziva nas da uz molitvu i duhovnu obnovu budemo milosrdniji prema drugima, čineći konkretna djela ljubavi i dijeleći svoja dobra s potrebnima. Nakon uspješno provedene ‘Korizmene akcije’ 2016. koja je bila namijenjena za kupnju novog ultrazvuk aparata na Neonatološkom odjelu Opće bolnice Zadar i ove godine želja nam je potaknuti sve da se kroz korizmeno odricanje uključimo u još jednu akciju koja će biti usmjerena za dobrobit nas i oboljelih naših bližnjih u našoj sredini.

 

Ovogodišnja prikupljena sredstva namijenit ćemo za nabavu linearnog akceleratora na Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar. Nabavom ovog uređaja osigurali bi se preduvjeti kako bi se cjekokupna onkološka terapija mogla pružiti i pacijentima u Zadru.

 

Župnike molim neka akciju provode tijekom cijele korizme na način koji najbolje odgovara prilikama u župi koju poslužuju. A sve koji žele sudjelovati, molim, neka svoj prilog dostave u župni ured ili pak uplate na žiro-račun Nadbiskupije s naznakom: ‘za nabavu linearnog akceleratora na Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar’:

 

NADBISKUPSKI ORDINARIJAT – ZADAR

HR5324070001100041082  Poziv na broj:  HR02 00755877 – 536

 

Uz ovu ‘korizmenu akciju’ Hrvatski Caritas i ove godine u tjednu između druge i treće korizmene nedjelje (13. – 19. ožujka 2017.), pokreće Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnja se korizmena akcija odvija uz moto: ‘Moliti, raditi, rasti zajedno’. Svrha korizmene akcije je prikupiti konkretnu, novčanu pomoć, ali i senzibilizirati i poticati javnost u Hrvatskoj na solidarnost, zajedništvo i molitvu za ljude i Crkvu u BiH.

 

Podsjećam kako je milostinja koja se prikupi na treću korizmenu nedjelju u svim crkvama diljem Nadbiskupije namijenjena za programe Caritasa BIH i treba je čim prije dostaviti u Ekonomat s naznakom ‘Kolekta za BiH’.

 

Želim svima plodne korizmene dane uz pozdrav i blagoslov od Gospodina,

 

† Želimir Puljić, nadbiskup

Updated: 12/06/2017 — 08:44
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme