SHKM u Vukovaru

 

Poštovani vjeroučitelji/ice, katehete!

Predmet: “10  Susret hrvatske katoličke mladeži u Domovini”

Mjesto: Vukovar, 29. i 30. travnja 2017. godine

Tema:  „Krist, nada naša“ (usp. 1 Tim 1,1).

Činilo nam se da  riječi nadbiskupa đakovačko-osječkog Đure Hranića mogu nas  najbolje motivirati da se  sa svećeničkim žarom uključimo u motiviranje Mladih za sudjelovanje na tom susretu.

“Dragi mladi, pozvani ste živjeti iskustvo nade i sami biti glasnicima nade. Naša nada nije tek puki optimizam, nije tek pasivno iščekivanje da će nam budućnost pružiti bolji i sigurniji život. Naša je nada predanje u trajnu Kristovu prisutnost, u njegovu blizinu i spasiteljsku sućut, u njegovu ljubav i milost, u istinski doživljaj zajedništva i združenosti upravo s njim…

Ujedno želimo ostvariti i svoj krsni poziv da upravo snagom evanđelja oplemenimo i zagrijemo naš današnji svijet, te svojim svjedočanstvom svim ljudima, zajednicama i narodima donesemo, barem iskru neprolaznoga svjetla Božjega kraljevstva, čiji je dolazak u punini navijestio Krist, naš Spasitelj. ”

…Taj se jubilarni Susret događa u gradu koji je simbol stradanja i patnje, ali još više simbol ustrajnosti, slobode i nade. Simbolika susreta nastavlja se i u činjenici da se nakon Dubrovnika, „grada slobode“, sada okupljamo u Vukovaru, „gradu heroju“, povezujući tako cijelu našu domovinu, kroz ova dva bratska grada – simbola. Želimo vam izraziti dobrodošlicu u našu lijepu Slavoniju, Baranju i Srijem”

Pozivamo Vas:

  • da iskoristite knjižicu i plakat za satove vjeronauka (koje možete preuzeti u Uredu), da biste izgrađivali mlade u osjećaju pripadnosti Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj, osjećaju da se Crkva brine za njih, organizira mnoge programe da bi se oni osjećali u Crkvi kao kod kuće.

Ukoliko želite se želite priključiti i sudjelovati susretu HKM u Vukovaru sa svojim učenicima  prijavite se svom župniku.

 

Sve informacije vezane uz organizaciju SHKM možete pronaći na linku: http://shkm2017.com; ili pišite na email: pastoralmladih.zadar@gmail.com

 

 

 

Updated: 14/12/2016 — 11:24
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme