ODRŽAN XVII. MEĐUBISKUPIJSKI SUSRET MATURANATA

 

U subotu 9. travnja u pet sati ujutro šest autobusa maturanata s područja Zadarske nadbiskupije uputili se u Hercegovinu na sedamnaesti po redu međubiskupijski susret maturanata. Ovim već tradicionalnim susretom maturanti na novoj prekretnici svoga života žele zahvaliti Bogu i svima koji su im bili podrška i pomoć tijekom srednjoškolskog odgoja i obrazovanja.

Stigavši u Humac, mjesto u blizini Međugorja, posjetili su najstariju samostansku crkvu u cijeloj Bosni i Hercegovini, franjevački samostan sv. Ante Padovanskog i razgledali njegov muzej, također najstariji muzej u Bosni i Hercegovini. Nakon toga su, zajedno s još preko dvije tisuće maturanata iz Dalmacije (Šibenska i dubrovačka biskupija, te Splitsko-makarska nadbiskupija) sudjelovali na euharistijskom slavlju predvođenom mons. Matom Uzinićem, dubrovačkim biskupom. Lijepa je gesta predstojnika Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije don Josipa Periša – naime ‘ostatak’ novca od autobusnog prijevoza predan je gvardijanu samostana fra Velimiru Mandiću kao pomoć za školovanje jednog siromašnog maturanta iz Humca.

Nakon misnog slavlja druženje maturanata nastavilo se u Mostaru i Međugorju. Dojmovi svih sudionika, unatoč kiši koja ih je pratila na Humcu i Mostaru, ostali su pozitivni i radosni.

 

Updated: 04/05/2016 — 17:49
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme