ODRŽANO DRŽAVNO NATJECANJE

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalnog katehetskog ureda HBK te uz medijsko pokroviteljstvo Glasa Koncila i Malog koncila u Dubrovniku od 4. do 6. travnja 2013. održano je završno državno natjecanje iz vjeronauka – Vjeronaučna olimpijada – na temu Sveti Dominik i Red propovjednika. Ukupno se natjecalo petnaest četveročlanih ekipa iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske predvođenih svojim mentorima. Predstavnici naše nadbiskupije su: Osnovna škola Benje, s mentoricom Darijom Santini i Klasična gimnazija Ivana Pavla II., s mentoricom S.Viktorijom Gadža. OŠ je zauzela je jedanaesto, a SŠ deseto mjesto.

Pobjednici su Osnovna škola Sućidar iz Splita (po peti put) i Srednja škola Hvar.

Natjecanje je započelo 4. travnja navečer svečanim otvaranjem uz pozdravne govore i bogatim kulturno-duhovnim programom koji su pripremili jako gostoljubivi domaćini.
Natjecanje je započelo u petak 5. travnja pismenim dijelom, odnosno rješavanjem testova s različitim tipovima zadataka, a nastavljeno poslijepodne foto-slagalicom.
Dok je povjerenstvo ispravljalo zadatke, svi su sudionici olimpijade posjetili znamenitosti Dubrovnika. Nakon foto-slagalice natjecatejli su s posebnom  pozornošću obišli dominikanski samostan i njihov muzej sakralne umjetnosti a u samostanskoj crkvi slavili smo svetu misu.
Natjecanje je završilo u subotu 6. travnja prije podne finalnim dijelom tzv. Milijunak, nakon čega su najboljim ekipama podijeljene medalje i plakete. Prije povratka u svoja mjesta svi smo obišli gradske zidine da bi se nakon toga uputili svojim kućama.
Čestitamo našim natjecateljima i njihovim mentoricama!
Updated: 16/02/2022 — 10:12
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme