ZAVRŠENA VJERONAUČNA OLIMPIJADA NA NADBISKUPIJSKOJ RAZINI

Olimpijada2013

U Osnovnoj školi Bartula Kašića u Zadru, Bribirski prilaz 2, održano je 19. veljače 2013. županijsko/ nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade.

Sudjelovalo je 11 škola, tj. 44 vjeroučenika u pratnji svojih vjeroučitelja – mentora.

 

 

U utorak 19.02.2013.god.već tradicionalno po trinaesti put škola Bartula Kašića bila je domaćin Županijskog/nadbiskupijskog natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade.

Već oko devet sati počeli su se okupljati učenici iz jedanaest škola koji su postigli najbolje rezultate na školskom natjecanju i tako se uspjeli plasirati na županijsko natjecanje.

U želji da se gosti osjećaju dobrodošli, a i da se razbije mala trema, pripremili smo prigodni program koji je započeo himnom. Kao dobra domaćica, učenicima se obratila ravnateljica naše škole mr.sc. Vesna Stojanov. Natjecanje uvijek prati trema i neizvjesnost i zato je molitva najbolji izvor snage. Molitvu bl. Majke Terezije pročitale su učenice naše škole Katarina, Matea i Zara. Prigodnu natjecateljsku pjesmu o Marijinoj ljepoti i ljepoti njezinih djela Baladu o Gospinim pčelama govorila je Paula, a Divne l’ nade Nika. Opomenu Antuna Branka Šimića čuli smo u izvedbi Zare. Nakon ovih poticajnih stihova, koje je za ovu prigodu učenice uvježbala prof. hrvatskog jezika Snježana Ostrogović Kais, prisutnima se obratio mr. Don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda Zadar. Za sam kraj, radost i veselje, uz pjesmu Sva moja radost koju su izveli na svojim gitarama Roko i Antonio.

Čast da natjecanje proglasi otvorenim pripala je pastiru naše Zadarske nadbiskupije mons. Želimiru Puljiću čiji nas je posjet posebno obradovao. Za nas osobno i za našu školu njegov je posjet veliki događaj. Velika nam je čast i radost da smo imali priliku osobno susresti se i čuti tako uvaženog i značajnog gosta. Otac nadbiskup uputio je riječi ohrabrenja, poticaja i nade. Vjeronaučnim olimpijcima se najviše svidjelo olimpijsko geslo koje je skovao francuski dominikanac Henri Didon:“Brže, više, jače!“ Utješna za sve bila je i slavna izreka:“ Važno je sudjelovati, a ne pobijediti!“ Prava okrjepa bila je molitva i nadbiskupov blagoslov.

Vjeroučiteljica Ljiljana Elek obavijestila je učenike o pravilima natjecanja nakon čega su se učenici „bacili“ na rješavanje pojedinačnog pisanog djela. U drugom krugu učenici su ekipno rješavali tombolu. Nakon završenog drugog kruga i zbrajanja bodova u treći krug plasiralo se pet najboljih ekipa. To su: OŠ Bartula Kašića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Zadarski otoci, OŠ Stjepana Radića, Bibinje i OŠ Smiljevac. Bilo je neizvjesno do samog kraja. Najviše znanja uz malo sreće pokazali su učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje.

U konačnici poredk izgleda ovako:

 

Rb.

Osnovna škola

Mentor

Ukupno

1. OŠ Šimuna Kožičića Benje – Zadar Darija Santini

83.50

2. OŠ Bartula Kašića – Zadar Jolida Klarić

82.50

3. OŠ Stjepana Radića – Bibinje s. Dijana Mlinarić

74.25

4. OŠ Smiljevac – Zadar s. Antonela Malenica

68.75

5. OŠ Zadarski otoci – Zadar Marija Šimunić

63.00

6. OŠ Kistanje – Kistanje s. Mirjana Delonga

58.75

7. OŠ Braća Ribar – Posedarje Berta Perica

49.50

8. OŠ Jurja Dalmatinca – Pag s. Tamara Bota

46.50

9. OŠ Sveti Filip i Jakov- Sv. Filip i Jakov Nada Šarlija

36.00

10. Privatna OŠ Nova – Zadar Marina Oštrić

27.25

11. OŠ Privlaka – Privlaka s. Mila Deak

26.50

 

Vjeroučenici iz Osnovne škole Šimina Kožičića Benje: Franka Milanja, Mia Puhalović, Ivana Ćosić, Ivana Rambrot, te njihova vjeroučiteljica – mentorica Darija Santini predstavljat će Zadarsku nadbiskupiju/ županiju na državnom natjecanju iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade koje će se održati u Dubrovniku od 04. do 06. travnja 2013.

Našim dragim susjedima želimo puno uspjeha i sretan put u Dubrovnik!

Do sljedeće prilike sve vas lijepo pozdravljaju bartulovski drugoplasirani olimpijci:

Dominik, Matea, Ema i Glorija!

Mir i dobro!

Citius, altius, fortius! – Brže, više, jače!

Važno je sudjelovati, a ne pobjediti!

 

 

 

Updated: 16/02/2022 — 10:18
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme