Održano Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka 2022.godine

Ovogodišnje natjecanje iz vjeronauka na temu: „Sveti Ignacije Loyolski i Družba Isusova“ održano je dana 15. ožujka 2022. godine u matičnim školama učenika pozvanih na ovu razinu natjecanja.

Natjecanje se, nažalost, nije odvijalo na već ustaljeni, tradicionalni način što je podrazumijevalo tri kruga (pisani test, tombola i milijunak). I ovogodišnje natjecanje iz vjeronauka sastojalo samo od pisanog testa. Na natjecanju je sudjelovalo 9 osnovnih i 4 srednje škole iz Zadarske nadbiskupije. Jedan učenik je pristupio pisanju testa u online okružju.

Istoga dana su Nadbiskupijska Povjerenstva vrednovala testove, nakon čega su objavljeni privremeni rezultati održanog natjecanja (aritmetička sredina bodova cijele ekipe). Konačna ljestvica poretka nije se promijenila ni nakon isteka vremena za žalbe.

Konačni poredak u kategoriji osnovnih škola s područja Zadarske nadbiskupije je sljedeći: Ljestvica-OS-2022-nadb-natjecanje

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola dijele učenici (Lucija Žunić, Bernarda Petešić, Ana Kostović, Krševan Lednko, Gabrijel Žunić i Lovre Bukvić) iz Osnovne škole Bartula Kašića iz Zadra s mentoricama Jolidom Klarić i Anom Kajić kao i učenici (Lucija Mijić, Klara Jurjević, Nera Jurjević, Glorija Murtić i Anamarija Dragičević) iz Osnovne škole Smiljevac iz Zadra pod vodstvom vjeroučiteljice Anice Galešić. Treće mjesto pripalo je  učenicima (Marta Bralić, Vita Karaban, Paula Erceg, Marta Bugarija i Natanael Šindija) iz Osnovne škole Stjepana Radića Bibinje pod vodstvom mentorice Marine Jelić.

Konačni poredak u kategoriji srednjih škola s područja Zadarske nadbiskupije je sljedeći: Ljestvica-SS-2022-nadb-natjecanje

Prvo mjesto osvojili su učenici (Ivan Ćurković, Roko Grgas, David Kulaš, Petra Kutija) iz Srednje škole Kneza Branimira Benkovac iz Benkovca  s mentorom Hrvojem Oštrićem, a drugo mjesto izborili su učenici  (Lucija – Daniela Birkić, Ema Pintarić, Jeronim Peša i Anđela Bulić) iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II. iz Zadra pod vodstvom mentorice S.Viktorije Gadža. Treće mjesto zauzeli su učenici (Dora Smolić, Hana Glavić, Lucija Magaš, Enia Perica) iz Gimnazije Jurja Barakovića  iz Zadra s mentorom Slobodanom Šarićem.

Updated: 18/03/2022 — 16:48
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme