Božićna čestitka vjeroučiteljima

Drage vjeroučiteljice, dragi vjeroučitelji,

Usred svih povijesnih zbivanja i osobnih proživljavanja naše svakodnevice, poklonimo se Isusu malenom, rođenom od prečiste Djevice Marije, Bogu i Spasitelju svih ljudi!  

Navještenje Isusova rođenja središnji je tekst Novoga zavjeta i povijesti čovječanstva. Nalazimo se pred najradosnijim događajem spasenja. Otajstvo je to veliko!

„…Ne boj se,  Marijo! Ta našla si milost u Boga. Evo, začet ćeš i roditi Sina i nadjenut ćeš mu ime Isus!…“ (Lk 1, 29-32). Emanuel – S nama Bog je Isus.

Marija dobro poznaje i našu ljudsku povijest: ovu suznu dolinu zla, trpljenja, neizvjesnosti, tjeskoba, nepravdi. Ali Bog koji se je utjelovio u njenom prečistom krilu izmijenit će to stanje i ostvariti novi pravedniji i ljudskiji svijet.

Znamo i mi: kad Bog ulazi u povijest, milošću i brižljivošću, jednostavnošću i istinom, u nama raste svijest o tome što se događa: Božja prisutnost je prodor radosti u naš život. Bilo bi doista lijepo, u dolasku Božića, posvijestiti si spomenuti se da Bog Isusa Krista ima veze s radošću i ljubavlju, s pozitivnom vizijom života, kao obećanje obnove i sreće. Da, i mi smo oduševljeni radošću, Bog trajno dolazi, nije umoran od ljudi, nije umoran od mene – od tebe! Znamo doista, da smo ljubljeni!

Stoga Božić je: život, ljubav, poniznost, milosrđe, mir, radost, pomirenje, praštanje, zahvalnost.

Potražimo Isusa malenog među pastirima našega vremena i doživimo istinsku radost Božića u susretu s malenima – miljenicima njegovim! I iz radosti takve bliskosti s Isusom pohitimo i mi svojoj obitelji i prijateljima, djeci i mladima koji su nam u njegovoj Crkvi povjereni!

Na dobro Vam došlo Isusovo porođenje i sretna Vam i blagoslovljena Nova Godina!

Don Gašpar DODIĆ, predstojnik

S.Viktorija Gadža, tajnica

Updated: 24/12/2021 — 18:50
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme