Održano nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka 2021. godine

Ovogodišnje natjecanje iz vjeronauka na temu: „Biblija – pisana Božja riječ“ održano je dana 23. ožujka 2021. godine u matičnim školama učenika pozvanih na ovu razinu natjecanja.

U skladu s epidemiološkim mjerama i neprilikama pandemije, natjecanje se nije odvijalo na već ustaljeni, tradicionalni način što je podrazumijevalo tri kruga (pisani test, tombola i milijunak). Ovogodišnje se natjecanje sastojalo samo od pisanog testa. Na natjecanju je sudjelovalo 8 osnovnih i 5 srednjih škola iz Zadarske nadbiskupije. Troje učenika je pristupilo pisanju testa u online okružju.

Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici Osnovne škole Kistanje iz Kistanja pod vodstvom mentorice s. Marijane Delonga. Drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Smiljevac iz Zadra pod vodstvom vjeroučiteljice Anice Galešić, a treće mjesto je pripalo ekipi Osnovne škole Bartula Kašića iz Zadra s mentoricama Jolidom Klarić i Anom Kajić.

Prvo mjesto u kategoriji srednjih škola osvojili su učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra pod vodstvom mentorice s. Danijele Kovačević. Drugo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Kneza Branimira Benkovac iz Benkovca s mentorom Hrvojem Oštrićem, a treće mjesto osvojila je ekipa Klasične gimnazije Ivana Pavla II. iz Zadra pod vodstvom mentorice Ružice Anušić.

Objavljujemo ljestvice konačnog poretka vjeronaučne olimpijade za osnovnu školu i natjecanja iz vjeronauka za srednju školu na nadbiskupijskoj razini.

Updated: 16/02/2022 — 10:21
"Ne izabraste vi mene nego ja izabrah vas" (Iv 15,16) Frontier Theme